2017 Cafetéria változás

Publikálva: 2016-06-08

Évi százezer forintot kedvezményesen adózó, béren kívüli juttatás formájában adhatnak a munkáltatók a munkavállalóiknak jövőre, miután mai ülésén az Országgyűlés elfogadta az ezt a módosítást is magában foglaló adótörvénycsomagot. Új adómentes juttatásként nyújtható a dolgozók számára az egészségügyért felelős miniszter által meghatározott egészségügyi ellátás.

Többe kerül viszont a munkáltatóknak, ha a korábban megszokott juttatásokat – mint például üdülési szolgáltatást, munkahelyi étkeztetési, iskolakezdési támogatást, helyi utazási bérletet, önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, illetve képzésiköltség-hozzájárulást – szeretnének adni a munkavállalóknak.

Alaposan átszabta a törvényalkotási bizottság az adótörvénycsomag zárószavazása előtt pár nappal a parlament elé terjesztett összegző módosító javaslatával 2017-re a béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások adózási feltételrendszerét. A változtatások legfontosabb eleme, hogy évi 100 ezer forintot meg nem haladó pénzösszeg béren kívüli juttatásnak minősül jövőre, ami után nem a magánszemélynek kell a közterheket megfizetnie, hanem a munkáltatót terheli az összeg 1,19-szerese után a 15 százalékos személyi jövedelemadó és 14 százalékos egészségügyi hozzájárulás.

A törvény előírása „pénzösszegre”, vagyis akár készpénzben, akár banki utalás révén történő juttatásra vonatkozik majd, ami azt is jelenti, hogy a rendelkezést az utalvány formájában adott juttatásra nem lehet alkalmazni.

A munkáltató és a munkavállaló fogalma nem változik, azaz munkáltatónak minősül a társas vállalkozás is, és munkavállaló a munka törvénykönyvéről szóló törvény előírásai szerint a munkáltatónál másik munkáltató utasítása alapján a munkaszerződésében rögzített munkahelytől eltérő helyen munkát végző munkavállaló, valamint a társas vállalkozás személyesen közreműködő tagja is.

Kedvezményes béren kívüli juttatásnak minősülnek továbbá 2017. január 1-jétől a SZÉP-kártya alszámláira a törvényben meghatározott kereteken belül utalt juttatások is, azaz

– a szálláshely alszámlára utalt, kormányrendeletben meghatározott szálláshely-szolgáltatásra felhasználható – több juttatótól származóan együttvéve – legfeljebb 225 ezer forint támogatás;

– a vendéglátás alszámlára utalt, melegkonyhás vendéglátóhelyeken (ideértve a munkahelyi étkeztetést is) kormányrendeletben meghatározott étkezési szolgáltatásra felhasználható – több juttatótól származóan együttvéve – legfeljebb 150 ezer forint támogatás;

– a szabadidő alszámlára utalt, a szabadidő-eltöltést, a rekreációt, az egészségmegőrzést szolgáló, kormányrendeletben meghatározott szolgáltatásra felhasználható – több juttatótól származóan együttvéve – legfeljebb 75 ezer forint támogatás.

A SZÉP-kártya alszámláira kedvezményesen utalható összegek együttvéve 450 ezer forintot jelentenek. Ám a kedvezményes adózás lehetőségét korlátozta az Országgyűlés, így az – a pénzben adott juttatással együtt – legfeljebb évi 200 ezer forint lehet, ha a munkáltató költségvetési szerv, más munkáltató esetében pedig évi 450 ezer forint a maximum, feltéve, hogy a munkavállaló munkaviszonya egész évben fennáll. Ha a munkavállaló munkaviszonya csak az év egy részében áll fenn, az említett összegeknek a munkavállaló által az adott munkáltatónál az adóévben a juttatás alapjául szolgáló jogviszonyban töltött napokkal arányos összegét kell figyelembe venni (éves rekreációs keretösszeg).

Kedvezményes béren kívüli juttatás lesz továbbra is:

– Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakról szóló törvény előírásai szerint célzott szolgáltatásra a munkáltatói tag vagy a munkáltató, mint támogató által befizetett összegből az a rész, amely évente nem haladja meg a pénztártag alkalmazottak létszáma és a minimálbér szorzatát. Ezt az összeget az éves keretösszegek számításánál figyelmen kívül kell hagyni.

– A szakszervezet által a tagjának, a nyugdíjas tagjának, az említett magánszemélyek közeli hozzátartozójának, az elhunyt tag (nyugdíjas tag) közeli hozzátartozójának üdülőben nyújtott üdülési szolgáltatás révén juttatott jövedelemből az adóévben személyenként a minimálbér összegét meg nem haladó rész.

– A szövetkezet közösségi alapjából a szövetkezet magánszemély tagja részére a szövetkezet alapszabályában foglaltaknak megfelelően az adóévben nem pénzben juttatott – egyébként adóköteles – jövedelem együttes értékéből személyenként a minimálbér havi összegének az 50 százalékát meg nem haladó rész.

Külön rendelkezés írja elő, hogy ha a pénzben adott juttatás összege az adóévben meghaladja a 100 ezer forintot, illetve az adóévben a juttatás alapjául szolgáló jogviszonyban töltött napokkal arányos összeget, a többletrész után a juttatásra jogosító jogviszony alapján kell – a kifizetés hónapjára – az adókötelezettséget megállapítani. Egyébként pedig a rekreációs keretösszeget meghaladó juttatás egyes meghatározott juttatásnak minősül, amelynek 1,19-szerese után a juttatónak 15 százalékos személyi jövedelemadót és 27 százalék egészségügyi hozzájárulást kell fizetnie.

Drágább lesz viszont a munkáltatóknak, ha a korábban megszokott juttatásokat – mint például üdülési szolgáltatást, munkahelyi étkeztetési, iskolakezdési támogatást, helyi utazási bérletet, önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, illetve képzésiköltség-hozzájárulást – szeretnének adni a munkavállalóknak. Az említettek 2016. december 31-éig béren kívüli juttatásnak  minősülnek az szja-törvény hatályos 71. paragrafusa szerint. Január 1-jétől viszont az említett hozzájárulások kikerülnek a kedvezményes körből, és már csak egyes meghatározott juttatásként adhatják a munkáltatók, a jelenlegi 14 helyett 27 százalékos egészségügyi hozzájárulás megfizetése mellett.

Jó hír, hogy a cafetériacsomagba új adómentes elemként vonható be a munkáltató által ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott, valamennyi munkavállaló (ideértve a munka törvénykönyve előírásai szerint a munkáltatóhoz kirendelt munkavállalót is) részére azonos feltételekkel, vagy valamennyi munkavállaló által megismerhető belső szabályzat alapján biztosított, az egészségügyért felelős miniszter által meghatározott egészségügyi ellátás, kivéve az utalvány formájában biztosított juttatást.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather