Mégsem 15, hanem csak 9 forint kilométerpénzt kell fizetni!

Publikálva: 2017-01-25

Módosította a kormány a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló rendeletet, így 2017. január 13-ától megint csak 9 forintos kilométerpénzt kell fizetniük a munkáltatóknak.

A kormány a 4/2017. rendelettel módosította a 39/2010. kormányrendelet 4. paragrafusát. Korán örültek a vidékről munkába járók, hogy alkalmas menetrend híján, vagy például, ha bölcsis kisgyermekük van, 2017. január 1-jétől csaknem kétszeres költségtérítésre jogosultak. Ez így is volt 12 napig, ám január 13-ától a munkáltatónak kilométerenként továbbra is csak 9 forintot kötelező fizetnie.

A barbatrükk lényege, hogy a közösségi közlekedés költségének megtérítése helyett a személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvény 25. paragrafusának (2) bekezdése szerint adható, jövedelemnek nem számító, kilométerenként 15 forintnak csak a 60 százaléka jár kötelezően, míg további 6 forintot a munkáltató jóindulatától függően, mérlegelési jogkörében nyújthat a jogosultaknak a munkahely és a lakó- vagy tartózkodási hely között közforgalmú úton mért oda-vissza távolság figyelembevételével a munkában töltött napokra számítva, illetve hazautazás esetén pedig értelemszerűen az utazások gyakorisága szerint.

A jogosultak körét meghatározó feltételek változatlanok. A 9 forintot akkor kell, illetve a 15 forintot abban az esetben lehet adni, ha

– a munkavállaló lakóhelye vagy tartózkodási helye, valamint a munkavégzés helye között nincs közösségi közlekedés,

– a munkavállaló munkarendje miatt nem, vagy csak hosszú várakozással tudja igénybe venni a közösségi közlekedést,

– a munkavállaló mozgáskorlátozottsága, illetve a súlyos fogyatékosság minősítésének és felülvizsgálatának, valamint a fogyatékossági támogatás folyósításának szabályairól szóló kormányrendelet szerinti súlyos fogyatékossága miatt nem képes közösségi közlekedési járművet igénybe venni (ideértve azt az esetet is, ha a munkavállaló munkába járását az munka törvénykönyve 294. paragrafus (1) bekezdésének b) pontjában felsorolt hozzátartozója biztosítja),

– a munkavállalónak óvodai vagy bölcsődei ellátást igénybe vevő gyermeke van.

A munkáltató az utóbbi két esetben említett munkavállaló tekintetében a közigazgatási határon belül történő munkába járást is a kormányrendelet szerinti munkába járásnak minősítheti.

Az előzőek érvényesek akkor is, ha a munkavállaló a munkavégzés helyét – annak földrajzi elhelyezkedése miatt – sem helyi, sem helyközi közösségi közlekedéssel nem tudja elérni, azaz a közigazgatási határon belül, a lakóhely vagy tartózkodási hely, valamint a munkavégzés helye között munkavégzési célból történő napi munkába járási és hazautazási útvonalat figyelembe kell venni.

A költségtérítést változatlanul olyan munkavállalónak is lehet fizetni, aki a munkahelyére nem saját gépjárművel közlekedik (például kerékpárral jár, vagy csatlakozik a munkatársához, ismerőséhez, aki akár szívességből, akár az üzemanyagköltség megosztásával elviszi őt), feltéve, hogy az előbbi egyéb feltételek esetében is teljesülnek.

A kötelező mértéket meghaladó, kilométerenként 6 forint térítés – hasonlóan a bérlet vagy a jegy árának mértékéig, annak 14 százalékára is adott térítéshez – nem jár adókötelezettséggel, míg az esetleges további térítésrész munkaviszonyból származó adó- és járulékköteles jövedelem.

Jó hír, hogy csak az olyan utazásokat kell munkába járásnak tekinteni, amikor a munkavállaló a szokásosként meghatározott munkahelye, vagy – ha ilyen nincs, vagy több is van – a munkáltató székhelye között közlekedik, míg ha szokásosan az otthonából megy a munkáltató egyes telephelyeire vagy az ügyfélhez, illetve onnan megy haza, hivatalos úton van, vagyis nem a munkába járásra vonatkozó, hanem a hivatali, üzleti utazásra (kiküldetésre) vonatkozó szabályok szerint jogosult költségtérítésre (szja-törvény 3. § 10-11. pont). Ilyenkor a szja-törvény 3. számú mellékletének 6. pontja szerint 15 forint számolható el igazolás nélkül, vagyis a változás ezt a szabályt nem érinti.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather