A házi pálinkát főzőknek legkésőbb csütörtökön be kell jelenteniük az önkormányzatnál a korábban beszerzett desztilláló-berendezéseket
Publikálva: 2015-01-15
2015. január 1-jétől jelentősen megváltoztak a magán- és a bérfőzésre vonatkozó szabályok – tájékoztatott korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A változások közé tartozik, hogy a magánfőző a desztillálóberendezés feletti tulajdonszerzést az azt követő 15 napon belül köteles bejelenteni a lakóhelye szerinti önkormányzathoz. A korábban beszerzett desztillálóberendezéseket pedig legkésőbb 2015. január 15-ig kell bejelenteni!
A határidőt érdemes betartani, hiszen aki ezt megteszi, nem kockáztatja, hogy egy esetleges ellenőrzés során lebukik.
Magánfőzés keretében továbbra is évente 50 liter 86 térfogatszázalékos (vagy 86 liter 50 térfogatszázalékos) párlat állítható elő a magánfőző lakóhelyén vagy gyümölcsöse helyén használható, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállítás céljára kialakított desztillálóberendezésen. Magánfőzés adója 1000 Ft/év.
Bérfőzés
A bérfőzésben előállított párlat után megszűnt az eddig 50 liter mennyiségig biztosított 0 forintos adómérték. 2015. január 1-jétől a szeszfőzdében bérfőzés keretében előállított párlat adója 50 térfogatszázalék alkoholtartalmú párlatra vetítve 835 forint literenként, az 50 litert meghaladó mennyiségre pedig 1667 forint literenként.
Kategóriák
Archív
- 2018 január (1)
- 2017 szeptember (1)
- 2017 augusztus (1)
- 2017 július (1)
- 2017 április (1)
- 2017 március (1)
- 2017 február (2)
- 2017 január (1)
- 2016 november (1)
- 2016 szeptember (2)
- 2016 július (1)
- 2016 június (1)
- 2016 március (1)
- 2016 január (3)
- 2015 november (2)
- 2015 október (2)
- 2015 szeptember (2)
- 2015 augusztus (1)
- 2015 július (2)
- 2015 június (4)
- 2015 május (3)
- 2015 április (2)
- 2015 március (2)
- 2015 február (1)
- 2015 január (6)
- 2014 december (2)
- 2014 november (7)
- 2014 október (9)
- 2014 szeptember (7)
- 2014 augusztus (7)
- 2014 július (8)